REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostré kuře z Kalkaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Indie na pikantní marinované kousky kuřete orestované na oleji.


Ingredience:
4 kskuřecích prsíček bez kůže
2 ksčerstvé zelené chilli papričky
1 kssvazek jarní cibulky
4 lžícearašídového nebo rostlinného oleje
1 lžičkačerstvě umletého bílého pepře
Na marinádu:
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
2 lžícetmavé sójové omáčky
2 lžícekukuřičného škrobu (maizeny)
2 lžícerajčatové pasty
2 lžícevinného octa
2 lžičkykrupicového přírodného cukru
1 lžičkachilli koření
1 lžičkasoli
kousek čerstvého zázvoru

Postup:

1. Zázvor oloupeme a nastrouháme, oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, oloupaný česnek jemně nasekáme
2. Připravený zázvor promícháme s česnekem a dalšími ingrediencemi uvedenými v ingrediencích na marinádu (kromě cibule)
3. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a asi 5 minut na něm restujeme cibuli, až zvláční, ale nezhnědne, sundáme ji z ohně a necháme částečně vychladnout, pak ji přimícháme do marinády
4. Opláchnutá kuřecí prsa nakrájíme na kousky, vložíme je do marinády, promícháme, aby se maso pěkně obalilo do marinády a necháme 30 minut marinovat v lednici
5. Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semeník i ze semeny, papriky nakrájíme na jemné proužky a zprudka je osmahneme na rozpáleném oleji
6. Asi po 2 minutách přidáme bílý pepř, promícháme a přidáme marinované kousky kuřete i s marinádou a za stálého míchání asi 10 minut opékáme
7. Hotový pokrm na talířích hojně sypeme nasekanou jarní cibulkou.

Doporučení:

K tomuto pokrmu se skvěle hodí rýže nebo vlastnoručně připravené čapátí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy