REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Oříškové rohlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto vmáčknuté do formiček ve tvaru rohlíčků, upečené – usušené v troubě, rohlíčky nakonce máčené v rozpuštěné čokoládě.


Ingredience:
250 ghladké mouky
250 gmletých lískových oříšků
250 gpráškového cukru
250 gmargarínu nebo másla
2 lžičkykakaa
1/2 sáčkuprášku do pečiva
1 ksvaječný žloutek
formičky na rohlíčky
tuk na vymazání formiček
čokoláda na vaření na máčení konců rohlíčků

Postup:

1. Sypké ingredience spolu smícháme, přidáme margarín a žloutek, vypracujeme těsto
2. Těstem vyplníme vymazané formičky ve tvaru rohlíčků
3. Pečeme – sušíme v mírně vyhřáté troubě, opravdu velmi pozvolna, nejlépe s mírně pootevřenými dvířky
4. Konce upečených a vychladlých rohlíčků máčíme v čokoládě rozpuštěné ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy