REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Oříškové pusinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pusinky upečené z těsta připraveného smícháním tuhého sněhu z bílků, cukru a mletých ořechů.


Ingredience:
150 gpráškového cukru
150 gořechových jader
3 ksbílky
zavařenina na slepení
tuk na vymazání plechu

Postup:

1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého za stálého šlehání zapracujeme cukr
2. Vmícháme pomleté ořechy
3. Na plech vyložený tukem pomaštěným papírem na pečení klademe lžící malé hromádky těsta
4. Pečeme při 100 °C zhruba 30 minut, pak troubu vypneme a v zavřené troubě necháme cukroví minimálně 4 hodiny (nejlépe do druhého dne) sušit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy