REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Orientálské kotlety v alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové kotlety zapečené v alobalu spolu s podušenou rýží a zeleninou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové kotlety s kostí
4 ksrajčat
4 ksstroužky česneku
4 ksplátky másla
3 kscibule
3 kspaprikových lusků
400 gdušené rýže
6-8 lžicoleje
100 mlčerveného vína
kari koření
sůl
voda
hladká mouka
alobal

Postup:

1. Rýži uvaříme doměkka, dobře propláchneme vlažnou vodou a necháme vychladnout
2. Maso asi do poloviny odřízneme od kosti, kotlety po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce
3. Kotlety z obou stran opečeme na rozehřátém oleji dozlatova
4. Omyté papriky zbavené jadřinců nakrájíme na větší dílky, na kolečka cibuli, utřeme česnek se solí a rajčata nakrájíme na plátky
5. Jednu cibuli orestujeme na troše oleje dozlatova, pak ji odstavíme
6. Na části rozehřátého oleje zeleninu orestujeme (včetně zbylé cibule), zalijeme ji vínem, a krátce povaříme
7. Do vychladlé rýže vmícháme osmaženou cibule a dochutíme kari
8. Připravíme si větší plát alobalu, pokladem ho dochucenou rýží, na rýži narovnáme kotlety a vše přelijeme připravenou podušenou zeleninou s vínem
9. Nakonec na plátky masa položíme kousky másla a alobal upevníme tak, aby při pečení neunikala pára ani šťáva
10. Alobal s pokrmem do pekáče a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut
11. Jednotlivé porce přeložíme na vyhřáté talíře a nejlépe ihned servírujeme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou různě upravené zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy