REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Orientální kuřecí rizoto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované kuřecí maso nakrájené na větší kousky, podušené na cibulovém základě s rýží, skořicí, hřebíčkem, chilli papričkou a jarní cibulkou.


Ingredience:
600 gkuřecího masa
300 g rýže
120 gcibule
60 gjarní cibulky
1/2 lžičkymleté skořice
1/2lžičkytlučeného hřebíčku
1 kschilli papričky
voda
olej
200 mlsůl
Na marinádu:
200 mlbílého jogurtu
1 lžičkakari koření
1/2 lžičkyšafránu
6 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl
Na ozdobu:
60 g pražených mandlových plátků

Postup:

1. Maso odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky
2. Prolisovaný česnek promícháme se šafránem, kari kořením, solí, pepřem, bílým jogurtem, pak větší kousky masa naložíme do marinády a necháme 4 hodiny proležet
3. Oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme maso, krátce opečeme, podlijeme vodou a přiklopené dusíme téměř doměkka
4. Propláchnutou rýži nasucho orestujeme, dáme k masu, přidáme hřebíček, skořici, očištěnou na malé kousky nakrájenou chilli papričku, na menší kousky nakrájenou jarní cibulku, promícháme, podle potřeby dosolíme a vše dusíme doměkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy