REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ořechy luhované ve vodě, zalité horkým cukrovým roztokem, sterilované spolu se skořicí a hřebíčkem.


Ingredience:
Rozpis na 4 sklnice:
1 kgzelených ořechů s nevyvinutou skořápkou a mléčným jádrem
1,4 kgcukru
voda
hřebíčky
kousky skořice

Postup:

1. Ořechy propícháme jehlou, zalijeme studenou vodou a 2-3 týdny necháme stát, každý den vodu měníme
2. Takto připravené ořechy zalijeme čistou vodou a vaříme 30 minut, pak je scedíme a zalijeme horkým roztokem (na 1 l vody dáme 800 g cukru)
3. Druhý den roztok slijeme a zalijeme znovu horkým cukrovým roztokem (na 1 l vody dáme tentokrát jen 200 g cukru)
4. Další den nálev opět zcedíme, ořechy dáme do sklenic spolu s několika hřebíčky a kouskem skořice, zalijeme je horkým cukrovým nálevem (na 1 l nálevu dáme tentokrát 400 g cukru)
5. Dobře uzavřené sklenice sterilujeme při teplotě 85 °C tak 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy