REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechové trubičky plněné krémem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Proužky ořechového těsta namotané na tenkých dlouhých formičkách, upečené v troubě, vychladlé trubičky plněné smetanovým krémem karamelovým, kakaovým nebo vanilkovým.


Ingredience:
Na trubičky:
350 ghladké mouky
180 gHery
70 gnastrouhaných vlašských ořechů
50 gmoučkového cukru
1 ksmenší celé vejce
1 ksžloutek
1 zarovnaná lžícekakaa
Na krém:
4 kscelá vejce
250 gzměklého másla
200 gkrupicového cukru
2 lžíceholandského kakaa
Ostatní:
vodní lázeň + trubičkové formičky

Postup:

1. Zpracujeme těsto a zabalené ve folii necháme odpočinout a ztuhnout
2. Ze ztuhlého těsta vyválíme plát o síle 2 mm a nakrájíme si obdélníky cca 4×6 cm, které namotáváme na pomazanou (máslem) tenkou trubičkovou formičku
3. Když konce těsta dobře spojíme, nemusíme je dávat přes sebe
4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do zpevnění, pokud byly trubičky dobře namazané, nemusíme je sundávat horké, necháme vychladnout a konce hotových trubiček namočíme v čokoládě
5. Klademe na mřížku a necháme dobře zatuhnout
6. Plníme z obou stran krémem vanilkovým, čokoládovým nebo karamelovým.

Příprava krému:
1. Vejce apolu s krupicovým cukrem a 2 lžícemi holandského kakaa šleháme v horké vodní lázni dokud se na metlách nedrží pevné špičky
2. Za občasného šlehání necháme vychladnout
3. Pak opatrně zašleháváme tenkým pramínkem do 250 g změklého másla. (Vanilkový krém připravíme stejně jen bez kakaa. Na karamelový šleháme 250 g změklého másla s karamelovým Salkem.)

Doporučení:

Trubičky můžeme péct tak 3-4 týdny dopředu. Plníme krémem tak týden před Vánocemi. Jsou proležené za 1 den. Uchováváme v chladu.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy