REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechové rohlíčky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ořechové rohlíčky připravené z celozrnné jemné mouky nebo hladké mouky, jemně umletých vlašských ořechů, hořké nastrouhané čokolády, změklého másla, žloutku a cukru moučka, po upečení konce máčené v rozpuštěné čokoládě.


Ingredience:
Množství na 2 plechy:
140 gcelozrnné jemné mouky nebo hladké mouky
100 gvlašských ořechů, jemně mletých
100 gzměklého másla
50 ghořké čokolády (nastrouhané)
30 gcukru moučka
1 ksžloutek
+ papír na pečení, čokoláda na zdobení

Postup:

1. Kromě čokolády vše spojíme v těsto, které necháme 1/
2 hodiny chladit
2. Zapracujeme rychle nastrouhanou čokoládu a dáme na další 1 hod chladit
3. Pak tvoříme rohlíčky a pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení 10-12 min na 160 °C
4. Necháme vychladnout a pak namáčíme konce ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozpuštěné čokoládě.

Doporučení:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Lucie Jahelková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy