REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechové kostky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky z předpečeného těsta potřeného ořechovou směsí.


Ingredience:
Na těsto:
225 ghladké mouky
125 gmásla
50 gmoučkového cukru
3 lžícevlažné vody
2 lžícekakaa
1 ksvejce
špetka soli
Na ořechovou směs:
50 gmásla
500 gnesolených arašídů nebo směs arašídů, mandlí, vlašských a kešu ořechů
50 gmoučkového cukru
50 gmedu

Postup:

1. Na vále smícháme prosátou hladkou mouku se špetkou soli, kakaem, moučkovým cukrem a pak ve středu uděláme jamku, přidáme do ní rozklepnuté vejce, přidáme změklé na menší kousky nakrájené máslo, vlažnou vodu a vše spolu rychle zpracujeme nožem na drobivé těsto, potom ještě propracujeme rukama na hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 30 minut chladit do lednice
2. V kastrůlku rozpustíme moučkovým cukr, med, máslo a 5 minut za stálého míchání povaříme, sundáme z tepla a vmícháme na hrubo nasekané ořechy
3. Chlazené těsto rozválíme mezi dvěma pečicími papíry na plát silný asi 0,2 cm, vrchní vrstvu papíru sundáme a plát se spodní vrstvou papíru přeneseme na plech, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 10 minut
4. Pak ořechovou směs rovnoměrně rozetřeme na předpečené těsto a při 160 °C pečeme ještě asi 25 minut, necháme mírně vychladnout, pak nakrájíme na stejně velké kostky a necháme úplně zchladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy