REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Oplatky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Receptura na výrobu oplatek z Belgie.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
500 ghladké mouky
60 gmásla
15 gdroždí
1/4 lsmetany
3 lžícebrandy
2 lžícemoučkového cukru
8 ksvajec
špetka soli
olej na vymaštění formy
forma na oplatky

Postup:

1. Droždí rozmícháme s cukrem, pak s několika lžícemi vody, se 3 lžícemi hladké mouky a necháme vykynout
2. Prosátou hladkou mouku promícháme s brandy, solí, rozšlehanými vejci, vlažnou smetanou, rozehřátým máslem, vykynutým kváskem a vypracujeme řídké těsto
3. Těsto necháme kynout na teplém místě a z vykynutého pečeme ve vymaštěné oplatkové formě oplatky
4. Podáváme je teplé, posypané cukrem nebo je zatepla stočíme v silné ruličky a po vychladnutí naplníme šlehačkou smíchanou s drobně nakrájeným ovocem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy