REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka z pečené zeleniny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná omáčka na špagety, nebo i jiné těstoviny, připravená z pečeného lilku, cukety a dalších surovin.


Ingredience:
5 kssušených rajčat
3 ksstroužky česneku
3 ksšalotky
1 ksmladá pevná cuketa
1 kslilek
4 lžíceolivového oleje
mořská sůl
K podávání:
hoblinky parmazánu
čerstvá bazalka
piniové oříčky
olivový olej

Postup:
  1. Omytý lilek podélně rozpůlíme, osolíme a necháme 30 minut „vypotit“, pak ho papírovou osuškou osušíme a nakrájíme do mřížky
  2. Připravený lilek přendáme na plech, přidáme nakrájenou cuketu, zakápneme 2 lžícemi oliváče a v troubě na 200 °C pečeme cca 30 minut do zhnědnutí
  3. Polévkovou lžící (po vychládnutí) vydlabeme dužinu z lilku a společně s cuketou nasekáme najemno
  4. Rajčata necháme nabobtnat půl hodiny ve studené vodě, dáme okapat do sítka a nakrájíme najemno
  5. V pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme nasekanou šalotku a česnek a necháme rozvonět. Přidáme směs pečené zeleniny a rajčat, podle chuti osolíme, přidáme trošku vody a prohřejeme
  6. Podáváme s těstovinami a na talířích dozdobíme hoblinkami parmazánu, piniovými ořišky a čerstvou bazalkou.
Doporučení:

Omýčku na špagetách můžeme zakápnout olivovým olejem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy