REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka puttanesca

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá omáčka na těstoviny připravená z olivového oleje, česneku, chilli papričky, rajčat, černých oliv, ančoviček, kaparů a dalších ingrediencí.


Ingredience:
6 ksrajčat
6 ksfiletů z ančoviček
2 ksstroužky česneku
1 ksmalé chilli papričky
1-2 hrstičerných oliv
1,5 lžícekaparů
60 mlolivového oleje
několik bazalkových listů na ozdobu
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Na středním zdroji tepla rozpálíme olivový olej ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem
2. Přidáme oloupaný česnek nasekaný na jemno a chilli papričku zbavenou jadřince, pokrájenou nadrobno, 1 minutu restujeme
3. Přihodíme omytá, okapaná a nahrubo nasekaná rajčata, za stálého míchání restujeme dalších 5 minut
4. Přidáme olivy, pokrájené ančovičky a kapary
5. Osolíme, okořeníme pepřem a promícháme
6. Omáčku servírujeme na čerstvě uvařených těstovinách, zdobíme lístky bazalky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy