REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka mojo rojo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Červená omáčka mojo rojo pochází z Kanárských ostrovů, ale můžeme se s ní setkat v celém Španělsku. Podává se jak k rybám, tak i k hovězímu, vepřovému či kuřecímu masu, nebo k pečené zelenině. Existuje mnoho variant, základem je však vždy rozmixovaná červená paprika, olivový olej, česnek, vinný ocet. Dále se přidávají například nasekané mandle, čerstvý koriandr, čerstvé oregano atd.


Ingredience:
3 ksstroužky utřeného česneku
1 ksnakrájená červená masitá paprika
1 kschilli paprička
3 lžíceolivového oleje
2 lžícevinného octa
drcený kmín
pepř
sůl

Postup:
  1. V mixéru rozmixujeme nakrájenou červenou papriku, s olivovým olejem, vinným octem, česnekem, chilli papričkou
  2. Omáčku nalijeme do misky, ochutíme solí drceným kmínem a pepřem
  3. Necháme v lednici chvíli odležet.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy