REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okurková salsa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salsa má mnoho podob, tento recept je na salsu z okurek.


Ingredience:
300 gnahrubo nastrouhané okurky hadovky
100 mlolivového oleje
2 snítkykopru
1 ksnajemno nasekané papričky jalapeño
čerstvě namletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Z nastrouhané okurky důkladně vymačkáme přebytečnou vodu
2. Do nastrouhané okurky pak zamícháme na proužky nakrájenou papričku jalapeño a nasekaný kopr
3. Okurkovou salsu osolíme a okořeníme čerstvě namletým černým pepřem
4. Necháme v lednici vychladit.

Doporučení:

Papričku jalapeño lze nahradit kulatou feferonkou.

Poznámka:

Paprička jalapeño: Pochází z Jižní Ameriky, má oblý tvar, kulatou špičku, masitou dužninu a pěstuje se ve žlutém, červeném a zeleném „provedení“. Je středně pálivá, používá se do polévek, omáček, dušených mas, zálivek a nádivek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy