Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okoun po maďarsku

Osolené ryby rozevřené hřbetem nahoru, upečené pokladené lupínky másla a dochucené červenou mletou paprikou.

Ingredience:
800 gokouna
50 gmásla
10 goleje
mletá sladká paprka
voda
sůl

Postup:

1. Osolené okouny narovnáme rozevřené do zapékací mísy
2. Pokapeme je olejem a poklademe lupínky másla
3. Zastříkneme vodou a pečeme, v troubě vyhřáté na 180-190 °C doměkka, během pečení okouny pravidelně přeléváme šťávou z výpeku, případně podléváme vodou
4. Na závěr pečení ryby silně posypeme paprikou a přelijeme šťávou.

Poznámka:

Více o okounovi říčním najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Okoun říční.


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy