REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Oháňka v chlebové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí oháňka uvařená ve slané vodě spolu s kořenovou zeleninou, servírovaná s chlebovou omáčkou.


Ingredience:
1 kghovězí oháňky
150 gchlebových kůrek
100 gkořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
60 gmásla
2 ksstroužky česneku
2 kshřebíčky
1 kscibule
1 ksbobkového listu
1 lžičkačerstvého másla
majoránka
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Hovězí oháňku opereme, nasekáme na stejnoměrné špalíčky a vaříme ji v osolené vodě s přidáním kořenové zeleniny a půlky cibule do měkka
2. Do hrnce pak dáme zpěnit máslo a na ně vložíme pokrájené chlebové kůrky, které osmažíme ze všech stran do červena
3. Na kůrky nasypeme nadrobno nesekanou půlku cibule, všechna koření vyjma majoránky a necháme s chlebem ještě zpěnit
4. Vše zalijeme vývarem z oháňky a vaříme tak dlouho, až se chléb rozvaří
5. Omáčku propasírujeme do jiného hrnce, zamícháme ji a znovu povaříme i s masem
6. Nakonec omáčku dochutíme solí, majoránkou a lžičkou čerstvého másla, již nevaříme.

Doporučení:

Tento pokrm podáváme s vařenými brambory.

Poznámka:

Nejlépe je oháňku uvařit den předem, pak zbylá příprava zabere sotva 20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy