REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Odlehčený bramborový salát s červenou řepou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta bramborového salátu tentokrát s vařenou červenou řepu. Majonézu zde nahrazuje zakysaná smetana.


Ingredience:
6 ksbrambor uvařených na loupačku
2 kskousky červené řepy (asi 300 g)
2 ksstřední mrkve uvařené v osolené vodě doměkka
2 ksvelká kyselejší jablka
1 kscibule nasekané na malé kostičky
4 lžíceoleje
3 lžícenasekané petrželové nati
2 lžičkyobyčejné hořčice
300 g kysané smetany
citronová šťáva
pepř
sůl

Postup:

1. Řepu vaříme asi hodinu v osolené vodě, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky
2. Brambory pokrájíme na stejně velké kousky. Oloupeme jablka a rovněž nakrájíme
3. Smetanu smícháme se solí, pepřem, citronovou šťávou, olejem a hořčicí, přidáme petržel, cibuli, mrkev, jablka a promícháme
4. Podle potřeby dochutíme
5. Pak do směsi přidáme brambory a řepu a ještě jednou zlehka zamícháme
6. Necháme uležet v lednici alespoň 5 hodin, nejlépe do druhého dne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy