REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Octový nálev na zeleninu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní recept na nakládání (sterilování).


Ingredience:
750 mlvody
250 mlocta
40-60 gcukru krystal (2-5 lžic)
20 gsoli (1 lžíce)

Postup:

1. Vodu se solí a cukrem uvedeme do varu, krátce povaříme a pak přilijeme ocet
2. Necháme přejít varem
3. Teplý nálev nalijeme na zeleninu(houby) a sterilujeme
4. Zeleninu v octovém nálevu používáme většinou jako oblohu k různým pokrmům.

Doporučení:

Nálev můžeme ochutit různým kořením a zjemnit olejem, z octů je nejvhodnější sladový nebo alkoholický ocet.Do nálevu patří tradičně celý pepř, nové koření, bobkový list, hořčičná semínka …. snítky kopru.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.Na trhu je již mnoho hotových průmyslových nálevů, např.: Nova, Pikanta, Deko…

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy