REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Obrácený řízek II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové krkovice potřené hořčicí, pak obalené ve strouhance a nakonec namočené ve vejcích, usmažené dozlatova, pak zapečené v troubě, pokladené cibulí a plátky slaniny.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky vepřové krkovice bez kosti (výška 2 cm)
3 ksvejce
2 kscibule
100 ganglické nebo jiné slaniny
1 lžíceplnotučné hořčice
strouhanka
pepř
sůl
sádlo na smažení

Postup:

1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran potřeme hořčicí, vložíme do strouhanky a rukou ji pořádně „naboucháme“ do masa (lepší je použít mikrotenový sáček)
2. Obalené maso protáhneme rozšlehanými vejci a smažíme v rozpáleném tuku pozvolna, z obou stran, dozlatova
3. Poté přendáme do pekáčku, na každý plátek masa dáme na céčka pokrájenou cibuli, plátky slaniny, vyskládáme co nejtěsněji k sobě
4. Přiklopené zapékáme v troubě na 200 °C cca 30 minut, pak sundáme poklici a necháme ještě 10 minut dojít na barvu.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografií i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy