REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Obrácený řepný koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč z opečené řepy, cukru, tymiánu a křehkého těsta, posypaný kousky lučiny, ozdobený mátou.


Ingredience:
8 ksmalých červených řep
1 kshotového křehkého těsta
70 glučiny
15 gmásla
1 lžícetřtinového cukru
1 lžícebalzamikového octa
1 lžičkačerstvých tymiánových lístků
čerstvá máta na ozdobení
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Červené řepy oloupeme a přepůlíme
2. V pánvi s nepřilnavým povrchem o průměru asi 19 cm rozpustíme máslo, přidáme přepůlené řepy a opékáme asi 2 minuty, pak vsypeme třtinový cukr, přidáme balzamikový ocet, tymiánové lístky, dobře osolíme, opepříme a za občasného promíchání opékáme dalších 5 minut, aby směs mezi řepou zhoustla
3. Zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 20 minut, potom vyndáme a necháme lehce zchladnout
4. Křehké těsto rozvineme, přiklopíme jím těsně pánev, přesahující těsto odřízneme a pečeme dalších 20 minut při 220 °C, pak necháme 10 minut chladnout, potom přiklopíme talířem, obrátíme a necháme na talíři koláč vychladnout
5. Nakonec posypeme kousky lučiny a ozdobíme mátou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy