REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Obrácené jahodové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Malé kulaté knedlíčky přelité svařenými jahodami s cukrem a rumem.


Ingredience:
250 gpolotučného tvarohu (ne z vaničky!)
200 ghrubé mouky
50 gmásla
1 ksvejce
špetka soli
Na jahodovou omáčku:
300 gjahod
150 gmoučkového cukru
1 kelímekzakysané smetany
pár kapek rumu
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Tvaroh smícháme s povoleným máslem, hrubou moukou, špetkou solí a vejcem, uhněteme těsto, necháme ho 30 minut odležet
2. Z odleželého těsta vytvarujeme malé knedlíčky
3. Připravené knedlíčky vhazujeme do vroucí, mírně osolené vody, po té co vyplavou je vaříme ještě 5 minut
4. Omyté a důkladně okapané jahody pokrájíme, svaříme je s cukrem a rumem do hustší omáčky
5. Knedlíky servírujeme přelité omáčkou se lžící zakysané smetany, posypané moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy