REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Obilninový odvar (na 1 den)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na pokrm pro nejmenší děti oblíbený v minulém století.


Ingredience:
1/2 lvody
1 lžíceobilnin
(rýže, ovesné vločky, kroupy, pšenice)
voda na dolití

Postup:

1. Na 1/
2 litru vody dáme jednu plnou lžíci obilnin (rýži, ovesné vločky, kroupy, celou pšenici)
2. Vaříme je přikryté 1/
2 až 3/
4 hodiny, pšenici a rýži 3 hodiny (Pozor, abychom odvar nepřipálili!)
3. Vývar protřeme hustým sítem, dolijeme znovu převařenou vodou do 1/
2 litru (dobré je nechat obilniny, z nichž odvar připravujeme, přes noc namočené (jen pšenici máčíme vždy 24 hodin) a pak v téže vodě vaříme
4. Nikdy nepřipravujeme odvaru více než toto množství
5. Zbytek na další krmení uchováme dobře přikrytý v chladu.

Doporučení:

– Pro děti ve věku 5-6 měsíců jsou potravinářským průmyslem připraveny kaše bez příměsi lepku (tzv. bezlepkové), které jsou pro tyto účely plně vyhovující.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy