REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Obalovaná pýchavka dlabaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pýchavka dlabaná je další výborná jedlá pýchavka, která má ráda i sušší počasí. Za sucha tedy roste místy hojně. V lesích ji ovšem nehledejte, má ráda pastviny a sušší, nehnojené louky. Chuťově je stejná, jako klasický vatovec (pýchavka obrovská).


Ingredience:
500 gpýchavky dlabané
2 ksvejce
hladká mouka
mléko
pepř
sůl
sádlo nebo olej

Postup:

1. Pýchavky nakrájíme na plátky a sloupneme kolem po obvodu tvrdou okrovku
2. Plátky pýchavek obalíme v klasickém trojobalu, tedy v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance
3. Smažíme na sádle pěkně dozlatova, z obou stran
4. Podáváme teplé s brambory nebo chlebem a tatarskou omáčkou.

Doporučení:

Více o pýchavce dlabané najdete v našem atlase hub zde: Pýchavka dlabaná.

Poznámka:

Pro kuchyňskou přípravu bereme jen tvrdé, uvnitř čistě bílé plodnice. Nakrájíme na plátky a nožem kolem dokola sloupneme okrovku (slupku).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy