REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nugety ze sumce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí nugety z vykoštěného sumce nakrájeného na kostky. Obalené ve vajíčku, kořeněné kari, pepřem, tymiánem i mletou paprikou.


Ingredience:
1 kg vykostěných filetů ze sumce
sladká červená paprika
citronová šťáva
hladká mouka
kari koření
tymián
vejce
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Vykostěné filety nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou osolíme
2. Hodinu necháme odpočinout
3. Hladkou mouku promícháme podle chuti s kari, tymiánem, červenou paprikou a zázvorem a pepřem
4. Kostky masa obalíme v mouce, namočíme do rozšlehaného vejce a znovu obalíme v ochucené mouce
5. Opečeme na oleji do zlatova ze všech stran
6. Podáváme s vařenými brambory, hranolky pečenými brambory nebo chlebem.

Doporučení:

Podobně lze obalit i kostky filé.

Poznámka:

Text foto D. Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy