REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nudlová hnízda se sýrovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečená hnízda z širších dlouhých nudlí nebo špaget, spolu s omáčkou z parmazánu nebo goudy, kelímku šlehačky a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gširších dlouhých nudlí nebo špaget
250 gšlehačky (1 kelímek)
4 lžícenastrouhaného parmazánu nebo vyzrálé goudy
3 lžíceslunečnicových semínek
1/2 svazečkumladé jarní cibulky
2 ksstředně velkých rajčat
bílý pepř
tuk na vymazání zapékací misky
snítky bylinek na ozdobu

Postup:

1. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme a kůžičku oloupeme, dužinu nakrájíme na drobné kostky
2. Očištěnou mladou jarní cibulku omyjeme, zelené stonky pokrájíme na tenká kolečka, bílé hlavičky cibulek nakrájíme na drobné kostičky
3. Nudle nebo špagety povaříme 10 minut v dostatečném množství mírně osolené vody, vodu slijeme a těstoviny necháme pořádně okapat
4. Hotové nudle či špagety vidličkou upravíme do tvaru hnízdeček, každé z nich naplníme rajským jablíčkem a posypeme cibulkou
5. Svaříme šlehačku a vmícháme do ní nastrouhaný sýr, osolíme a okořeníme pepřem
6. Sýrovou omáčkou přelijeme hnízdečka a povrch posypeme slunečnicovými semínky
7. V troubě vyhřáté na 200 °C zapékáme asi 10 minut
8. Hotová hnízda na talířích ozdobíme snítky bylinek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy