REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Noky florentinské

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podáváme jako předkrm nebo teplý mezichod s rajskou omáčkou, do které jsme zamíchali nadrobno nakrájenou šunku.


Ingredience:
Pro 6 osob:
1/2 lmléka
120 ghrubé krupice
50 gstrouhaného parmazánu (ementálu)
50 gmásla
3 ksžloutků
sůl
olej na potření plechu
sýr na posypání pokrmu
máslo na pokapání

Postup:

1. Mléko, máslo a sůl přivedeme do varu
2. Do vařícího mléka nasypeme krupici a za stálého míchání asi 15 minut povaříme, tj. tak dlouho, až krupice změkne
3. Pak žloutky promícháme s nastrouhaným sýrem a tuto směs za rychlého míchání do vařící krupice dobře vmícháme (kaše musí být hodně hustá!)
4. Hotovou kaši rozetřeme na plech potřený olejem asi na 1,5 cm vysoko a dáme do chladna
5. Z vychladlé hmoty vykrajujeme okrouhlým vykrajovátkem o průměru 5 cm kolečka
6. Ohnivzdornou porcelánovou (stříbrnou timbálovou misku) vymažeme máslem
7. Do středu misky uděláme hromádku z odkrojku hmoty a kolem hromádky věncovitě narovnáme vykrájená kolečka (noky)
8. Vše potřeme máslem, posypeme sýrem a v troubě krátce opečeme.

Doporučení:

– Jednotlivé porce upravujeme přímo v menších ohnivzdorných porcelánových nebo stříbrných timbálových miskách.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy