REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nízkotučný tvaroh s rajčaty a čerstvou pažitkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tvaroh promíchaný s čerstvě nasekanou pažitkou, servírovaný navršený na plátky rajčat.


Ingredience:
1 kelímeknizkotučného tvarohu
1-2 lžícenadrobno nasekané pažitky
2-3 ksstředně velká rajčata
špetka soli

Postup:

1. Do tvarohu zamícháme nadrobno nakrájenou, čerstvě nasekanou pažitku
2. Omytá rajčata nakrájíme na silnější plátky, mírně osolíme, poklademe je hromádkami ochuceného tvarohu
3. Podáváme jako součást snídaňového menu spolu s čerstvým celozrnným pečivem.

Poznámka:

Pažitka je významným zdrojem thiaminu, fosforu, zinku a kyseliny pantotenové, dále obsahuje vlákninu, vitamín A, C, vápník, hořčík, riboflavin, draslík, mangan a měď.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy