REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nitranská pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí zadní upečené v troubě spolu s kořenovou zeleninou.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
220 gzadního hovězího masa
30 gmrkve
20 gpetržele
20 gmásla
10 gceleru
6 ghladké mouky
1 lžícečerveného vína
1 lžícekyselého mléka
sůl
horká voda na podlití

Postup:

1. Nadrobno nakrájenou zeleninu orestujeme na másle přímo v pekáči
2. Přidáme osolené hovězí maso v celku a opečeme ho
3. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a maso dusíme nejprve ve vlastní šťávě, později ho podlijeme horkou vodou
4. Během pečení maso podléváme, těsně před koncem přelijeme maso lžící červeného vína
5. Měkké maso vyjmeme, šťávu ještě krátce povaříme a zahustíme ji hladkou moukou rozmíchanou v kyselém mléce
6. Omáčku znovu povaříme, pak jí podléváme maso nakrájené na plátky.

Poznámka:

Hodnota dvou porcí je 2814 kJ.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy