REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečený stracciatella dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečený korpus z cukrářských piškotů a másla pokladený čokoládovou náplní a náplní stracciatella, nakonec ozdobený nastrouhanou čokoládou, nechaný v lednici pěkně ztuhnout.


Ingredience:
Na nepečený korpus:
20 kscukrářských piškotů
100 grozpuštěného másla
Na čokoládovou náplň:
250 mlsmetany ke šlehání
50 gčokolády na vaření
1 sáčekztužovač smetany
Na stracciatella náplň:
500 mlsmetany ke šlehání
70 gstrouhané hořké čokolády
30 gcukru krupice
2 sáčkyztužovače smetany
Ostatní:
dortová forma + strouhaná čokoláda na ozdobu

Postup:

1. Na přípravu čokoládové náplně svaříme smetanu s čokoládou na vaření a necháme dostatečné vychladnout v lednici
2. Cukrářské piškoty si vložíme do sáčku a pořádně je válečkem rozdrtíme, sypkou směs smícháme s rozpuštěným máslem a těstem vyložíme dortovou formu, dáme také ztuhnout do lednice
3. Připravíme si první náplň; svařenou smetanu s čokoládou vyjmeme z chladu, přidáme ztužovač a vyšleháme do tuha, z krému uděláme uprostřed korpusu kopeček a uhladíme
4. Na stracciatella náplň (druhou náplň) ušleháme šlehačky s cukrem a ztužovači a přimícháme nastrouhanou čokoládu, navršíme na celý korpus a urovnáme
5. Nakonec dort ozdobíme strouhanou čokoládou a necháme v lednici minimálně 3 hodiny ztuhnout.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy