REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečený dortový korpus

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečený korpus na dort o průměru 26 cm připravený z piškotů nebo libovolných sušenek, rozpuštěného másla, mléka a pár kapek rumu, griotky nebo amareta.


Ingredience:
Rozpis na 1 ks korpusu o průměru 26 cm:
200 gpiškotů nebo libovolných sušenek
100 grozpuštěného másla
50 mlmléka
několik kapek rumu, griotky nebo amareta
forma na dort

Postup:

1. Piškoty nebo libovolné sušenky (nejlepší jsou kakaové nebo kokosové) rozdrtíme pomocí válečku nebo je rozmixujeme, hmotu můžeme ještě zakápnout pár kapkami rumu, griotky nebo amareta
2. K podrceným piškotům nebo sušenkám přidáme rozpuštěné máslo, mléko a všechny suroviny v míse ručně promícháme, aby se nám vše spojilo
3. Směs dáme do dortové formy o průměru 26 cm a polévkovou lžící ji umačkáme ke dnu
4. Takto připravený dortový korpus dále doplníme o další ingredience dle příslušných receptur.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy