REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nebezpečný jablečník

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nebezpečně dobrý moučník z jablek, cukru, mouky, vajec a pudinku se zakysanou smetanou.


Ingredience:
750 gnastrouhaných jablek
200 gpolohrubé mouky
100 gcukru moučka
4 ksvajec
1 ksvanilkového cukru
1 ksprášku do pečiva
6 lžicvlažné vody
mletá skořice
Na krém:
500 mlmléka
3 ksvanilkových pudinků
2 ksvanilkových cukrů
2 kszakysané smetany

Postup:

1. Vejce s cukrem ušleháme do pěny
2. Přidáme vlažnou vodu a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva
3. Plech na pečení vyložíme alobalem nebo pečicím papírem, dáme na něj nastrouhaná jablka, vanilkový cukr, skořici a zalijeme těstem
4. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 20 minut
5. Uvaříme mléko s pudinkovými prášky, necháme zchladnout a do mírně teplého zašleháme zakysanou smetanu a vanilkové cukry 6. Po upečení plech vyklopíme obráceně (jablka jsou nahoře), potřeme pudinkovým krémem, můžeme posypat nastrouhanou čokoládou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy