REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný meloun

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá pochutina k oslavám, které se neobejdou bez alkoholu, nebo se hodí po prohýřené noci. Překvapí pikantní a ostrou chutí. Recept je ze Slovenska. K nakládání je nejvhodnější nedozrálý meloun s růžovou dužninou.


Ingredience:
2 kgmírně nedozrálého vodního melounu
váš oblíbený lák na zavařování okurek, nebo použijete Deko
feferonky
zavařovací sklnice s uzávěrem

Postup:

1. Meloun omyjeme a i se slupkou nakrájíme na dílky, které projdou hrdlem zavařovacích sklenic, co půjde, zbavíme dužinu pecek
2. Naskládáme do sklenic, přidáme kousky nakrájené feferonky a zalijeme horkým lákem na okurky
3. Zatáhneme víčka, otočíme dnem vzhůru – nezavařujeme! Necháme minimálně týden rozležet, naložený meloun podáváme na talířích pěkně vychlazený.

Doporučení:

Kdo nemá svůj oblíbený lák na okurky, zde je jeden vyzkoušený: 300 g cukru, 160 g soli, 50 g tabletek umělého sladidla, 3,8 l vody, 1,2 l octa. Vodu smícháme s octem, přimícháme cukr sůl a tabletky umělého sladidla, nálev přivedeme k varu, ale dál nevaříme, sundáme ho z ohně a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy