REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný hermelín VI.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další variace na velmi oblíbené téma, tedy na hermelín naložený v oleji spolu s olivami, feferonkami, česnekem a dalšími dobrotami.


Ingredience:
4 ksvyzrálé hermelíny
2 ksmenší cibule
2 ksstroužky česneku
2 ksnakládané barevné rohy
feferonová pasta (harisa)
kvalitní slunečnicový olej
několik feferonek
pár oliv
Koření:
8 kskuliček černého pepře
4 kskuličky nového koření
2 ksbobkové listy
špetka tymiánu
Ostatní:
vhodná sklenice s uzávěrem, párátka

Postup:

1. Sýry prokrojíme, pomažeme česnekovou pastou, dáme mezi dvě půlky pokrájenou cibuli, každý hermelín spíchneme párátky
2. Připravené hermelíny navrstvíme do sklenice spolu s ostatními surovinami a kořením, nakonec vše zalijeme olejem
3. Dáme do chladna a necháme odpočívat alespoň 5 dní.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy