REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný eidam s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky nakrájený sýr naložený ve sladkokyselém nálevu spolu s houbami, paprikami, olivami, česnekem, cibulí, feferonkami a tymiánem.


Ingredience:
500 geidamu
200 gzelených oliv
200 gčerstvých hub
5 ksstroužků česneku
2 ksčervené papriky
2 kscibule
2 ksfeferonek
snítky tymiánu
olej na zalití
Na nálev:
250 mlvody
200 mlocta
2 lžícecukru
2 ksbobkových listů
několik kuliček černého pepře
několik kuliček nového koření

Postup:

1. Ocet a vodu svaříme s cukrem, bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením 2. Do předvařeného horkého nálevu vložíme očištěné, na menší kousky nakrájené houby a očištěné na nudličky nakrájené papriky, po 10 minutách nálev slijeme, ale koření v houbách s paprikou ponecháme
3. Přidáme k nim na kostky nakrájený sýr, oloupané na plátky nakrájené cibule i stroužky česneku, olivy, feferonky a snítky tymiánu
4. Připravenou směs naskládáme do sklenic, zalijeme olejem tak, aby byly všechny ingredience potopené, uzavřeme a necháme 10 dní v chladu odležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy