REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný celer (plátky)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nálev na sterilaci zeleniny


Ingredience:
Nálev:
1 lvody
250 ml8 % octa
80 gcukru
40 gsoli
10 kstablet sladidla Deko
Koření:
3 kscelého pepře
2 ksnového koření
1 ksbobkového listu

Postup:

1. Očištěný celer nakrájíme na menší plátky a předvaříme ve vodě do poloměkka.
2. Sklenice naplníme plátky celeru a zalijeme nachystaným lákem 3. Ke sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec, do kterého vložíme starší utěrku, na ni sklenice urovnáme, zalijeme teplou vodou (2 cm do výše sklenic)
4. Hrnec přiklopíme poklicí a zahříváme na potřebnou teplotu
5. Po uplynutí předepsané doby sklenice vyjmeme a obrátíme je dnem vzhůru
6. Necháme vychladnout
7. Uložíme je v chladnu a temnu, občas je zkontrolujeme.

Doporučení:

Nálev lze připravit i z průmyslových směsí jako např. Nova, Pikanta…. Pro diabetiky existují speciální směsi označené symbolem Dia.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy