REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládání paprik (nudličky)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nálev na sterilaci zeleniny


Ingredience:
Nálev:
2 lvody
500 ml8 % octa
150 gcukru
70 gsoli
25 kstablet sladidla Deko
Koření:
4 kscelého pepře
4 kskuliček nového koření
2 ksbobkového listu
dle chuti feferonky

Postup:

1. Očištěné papriky nakrájíme na menší nudličky 2. Sklenice naplníme paprikou a zalijeme nachystaným lákem
3. Ke sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec, do kterého vložíme starší utěrku, na ni sklenice urovnáme, zalijeme teplou vodou (2 cm do výše sklenic)
4. Hrnec přiklopíme poklicí a zahříváme na potřebnou teplotu 85 °C
5. Po uplynutí předepsané doby (25 minut) sklenice vyjmeme a obrátíme je dnem vzhůru
6. Necháme vychladnout
7. Uložíme je v chladnu a temnu, občas je zkontrolujeme.

Doporučení:

Nálev lze připravit i z průmyslových směsí jako např. Nova, Pikanta…. Pro diabetiky existují speciální směsi označené symbolem Dia.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy