REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládané zelí a řepa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhané zelí promíchané s kostičkami povařené červené řepy a cibulí, zalité nálevem, po odležení sterilované. Směs skvělá jako příloha k různě upraveným masům.


Ingredience:
3 kgbílého zelí
2 kgčervené řepy
1 kgcibule
Na nálev:
1 sáčekDeka
35 dlcukru
8 dlvody
3 dlocta
3 dlrostlinného oleje
1 lžícekmínu
Ostatní:
sklenice na zavařování s víčky

Postup:

1. Zelí nastrouháme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky
2. Řepu povaříme doměkka, tedy asi 20-30 minut, pak ji nakrájíme na malé kostičky
3. Připravíme si nálev; do vody zamícháme ocet, olej a cukr, přidáme Deko a kmín, začneme zahřívat, až začne nálev bublat, okamžitě zdroj tepla vypneme
4. Zelí promícháme s cibulí a řepou, zalijeme teplým nálevem a necháme 24 hodin stát
5. Druhý den vyskládáme zelí s řepou do sklenic, zalijeme nálevem, dobře uzavřeme a sterilujeme 20-25 minut při teplotě 90-100 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy