REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládané zelené chilli papričky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá příloha nejen k indickému karí.


Ingredience:
Rozpis na cca 500-550 g:
450 gmalých zelených chilli papriček, rozpůlených
75 gcukru krystal
50 grozdrceného hořčičného semínka
50 gčerstvě umletého římského kmínu
50 gdrceného česneku
1,5 lžícemleté kurkumy
2 lžičkysoli
150 mlmletého bílého octa
20 ksmalých stroužků česneku

Postup:

1. Ve vyvařené sklenici smícháme hořčičná semínka, římský kmín, kurkumu, drcený česnek, vinný ocet, cukr a sůl
2. Zakryté necháme stát 24 hodin, koření se tak vyluhuje a cukr se solí rozpustí
3. Na rozehřátém hořčičném oleji směs pomalu orestujeme, asi tak 5 minut
4. Přidáme stroužky česneku a restujeme dalších 5 minut
5. Přidáme čerstvé chilli a zlehka je osmahneme doměkka (nesmí ale změnit barvu), bude to trvat, na mírném plameni, tak 30 minut, necháme vychladnout
6. Směs uzavřeme do skleniček s uzávěrem a necháme týden odstát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy