REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládané houby v olivovém oleji

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V olivovém oleji naložené houby spolu s kořením a bylinkami, zavařené. Podáváme jako pikantní pochutinu nebo předkrm spolu s pečivem.


Ingredience:
1 kgtvrdších hřibovitých hub
2 kshlavičky česneku
1 kscitronu
olivový olej
nové koření
jalovčinky
rozmarýn
Na nálev:
0,5 lvody
2 dlbalzamikového octa
4 lžícecukru
2 lžícesoli

Postup:

1. Očištěné houby pokrájíme
2. Do povařeného nálevu vložíme pokrájené houby a necháme vařit 10 minut, pak je necháme 1 hodinu macerovat
3. Houby vyndáme z nálevu, necháme okapat
4. Do sklenice dáme na dno plátky česneku, 2 ks jalovčinky, 2 ks kuličky nového koření, kousek citronu, špetku rozmarýnu, přidáme houby, které postupně prokládáme česnekem kousky citronu a špetku rozmarýnu
5. Naplněné sklenice zalijeme olivovým olejem a sterilujeme 20 minut při 90 °C
6. Houby budou uleželé, tedy vhodné ke konzumaci za 10-14 dnů.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy