REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládané hermelíny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V oleji naložené plátky hermelínů spolu s kolečky cibulí, plátky jablek, vlašskými ořechy, snítky bylinek a koření. Dobře uleželé chutnají skvěle jen tak, s čerstvým pečivem.


Ingredience:
2 kshermelíny
5 kskuliček pepře
4 ksvětší stroužky česneku
3 kskuličky nového koření
1 ksstředně velká cibule
1 ksjablko
1 hrstvlašských nadrobno nakrájených vlašských ořechů
2 lžíceportského vína
1 lžícemarmelády z jablek, hrušek nebo kdoulí
1 lžícesádla
sezamový nebo jakýkoliv jiný rostlinný olej
zelená nať fenyklu
snítek rozmarýnu
sůl

Postup:
  1. Do sklenice naskládáme na dno pár plátků cibule, pár tenkých plátků jablka (i se slupkou), snítek fenyklové natě a rozmarýnu, pár kuliček pepře a nového koření a pár kousků vlašských ořechů
  2. Na tuto první vrstvu položíme vejpůl rozkrojený hermelín promazaný vychladou salsou ze zkaramelizované cibulky, česneku, portského vína, jedné lžíce marmelády z kdoulí, nadrobno nasekaných vlašských ořechů a soli a pepře
  3. Do sklenice i kolem hermelínu a na něj položíme další vrstvu stejného složení, jaké jsme naskládali na dno sklenice, takto pokračujeme i s druhým hermelínem a navrch opět naklademe vrstvu ingrediencí, které máme naskládané na dně sklenice a mezi oběma hermelíny
  4. Vše zalijeme sezamovým olejem nebo jakýmkoliv jiným rostlinným olejem, navrch nasypeme ještě trochu soli a sklenici dobře uzavřeme
  5. Necháme ji stát v temné místnosti dva a půl dne a pak si tuto dobrotu můžeme vychutnat s bagetou nebo chlebem.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy