REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaná červená řepa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve sladkokyselém nálevu zavařená předvařená červená řepa, vhodná jako příloha k mnoha pokrmům.


Ingredience:
Nálev:
2 lvody
150 gcukru
70 gsoli
25 kstablet sladidla Deko
500 ml8 % octa
Koření:
3 kskuliček celého pepře
2 ksnového koření
1 ksbobkového listu
Ostatní:
sklenice na zavařování a samozřejmě červená řepa

Postup:

1. Očištěnou řepu nakrájíme na menší kostky a předvaříme ve vodě do poloměkka
2. Sklenice naplníme předvařenou řepou a zalijeme nachystaným lákem 3. Ke sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec, do kterého vložíme starší utěrku, na ni sklenice urovnáme, zalijeme teplou vodou (2 cm do výše sklenic)
4. Hrnec přiklopíme poklicí a zahříváme na potřebnou teplotu (85 °C)
5. Po uplynutí předepsané doby (30 minut) sklenice vyjmeme a obrátíme je dnem vzhůru
6. Necháme vychladnout
7. Uložíme je v chladnu a temnu, občas je zkontrolujeme.

Doporučení:

Nálev lze připravit i z průmyslových směsí jako např. Nova, Pikanta…. Pro diabetiky existují speciální směsi označené symbolem Dia.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy