REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadýchaná roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus naplněný smetanovou směsí, stočený do rolády, v lednici vychlazený.


Ingredience:
5 ksvajec
100 gcukru krupice
2 lžícesolamylu
1/2 lžičkystrouhané citronové kůry
olej na potření papíru
Na náplň:
215 gsmetany ke šlehání
190 gzakysané smetany
1 ksbalíčku vanilkového cukru

Postup:

1. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, postupně vmícháme žloutky, pak i krupicový cukr smíchaný se solamylem, citronovou kůrou a našleháme
2. Směs rychle rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem a dáme na 10 minut zprudka péci do vyhřáté trouby na 190 °C
3. Horký upečený plát překlopíme na utěrku, papír sundáme a srolujeme 4. Smetanu vyšleháme do tuha, vmícháme vanilkový cukr a zakysanou smetanu
5. Vlažné těsto rozprostřeme, potřeme smetanovou náplní, opět zatočíme a dáme chladit na 3 hodiny do ledničky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy