REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívaný pstruh

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pstruh naplněný žampionovou směsí, kudrnkou, smetanou a tymiánem, upečený dokřupava.


Ingredience:
4 kspstruhů
1 kshousky
1 kscibule
250 gžampionů
40 ghladké mouky
80 mlsmetany
50 mloleje
4 lžícemásla
2 lžícekudrnky
1/2 lžičkytymiánu
koření na ryby
sůl
Na zdobení:
1 svazekředkviček
1 kscitronu
salát

Postup:

1. Pstruhy důkladně očistíme, omyjeme a osušíme
2. Housku nakrájíme na malé kousky, oloupanou cibuli nadrobno, očištěné žampiony nasekáme najemno
3. Na rozehřátém másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme žampiony, podusíme asi 10 minut a necháme vychladnout
4. Do misky dáme nakrájenou housku, žampionovou směs, nadrobno nasekanou kudrnku, smetanu, tymián, sůl a vše dobře promícháme
5. Pstruhy osolíme, okořeníme, naplníme připravenou směsí, spíchneme jehlou, obalíme v mouce, vložíme do pekáčku s olejem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut, až je kůrka pstruhů pěkně křupavá.
6. Hotové pstruhy podáváme obložené listy zeleného salátu, ředkvičkami a zdobíme plátky citronu.

Doporučení:

Servírujeme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy