REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívané kuřecí kůže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nádivkou z orestovaných jatýrek, v mléce máčeného chleba, koření a vejce naplněné balíčky kuřecí kůže, upečené v troubě dozlatova. Recept podle Ládi Hrušky uvedený v televizních novinách na Nově.


Ingredience:
8 kskuřecích kůží
3 kskrajíčky staršího chleba
2 kskuřecích jater
1 ksvejce
1 kscibule
1-2 dclmléka
špetka muškátového květu
grilovací koření
petrželka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Nadrobno nakrájenou cibuli necháme na oleji zesklovatět
2. Přidáme nadrobno nakrájená játra, která orestujeme spolu s cibulí, sundáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout
3. Chléb zbavený kůrky namočíme v mléce, vyždímaný promícháme s opečenými játry s cibulkou, rozšlehaným vejcem, nasekanou petrželkou, směs osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým květem
4. Z kůží vyřízneme čtverce, do kterých zamotáme připravenou nádivku, jednotlivé balíčky položíme do pekáče vymazaného olejem a osolíme je, případně ještě posypeme grilovacím kořením
5. Mírně podlité vodou pečeme 15 minut zaklopené v troubě vyhřáté na 200 °C, dalších 15 minut dopékáme odklopené.

Doporučení:

Podáváme s pečivem nebo vařenými brambory, či bramborovou kaší a kyselým okurkem.

Poznámka:

Nádivku lze ochutit i prolisovaným stroužkem česneku, játra nahradit anglickou slaninou a pod. Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy