REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívaná telecí kýta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené maso plněné směsí z dýně, uzeného masa, bylinek a dalších ingrediencí.


Ingredience:
800 gtelecí kýty
2 lžícehladké mouky
2 lžícemásla
1 lžičkakmínu
mletý pepř
voda
sůl
Na nádivku:
200 guzeného vepřového masa
200 gdužiny dýně
6 lžicmléka
3 lžícedýňových semínek
3 ksrohlíků
3 ksvajec
1 kssnítky estragonu
1 ksmalého svazku petrželky
1 kskapie

Postup:

1. Do mísy dáme na kostičky nakrájené rohlíky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout
2. Telecí kýtu očistíme, opláchneme, osušíme a nařízneme tak, aby vznikla kapsa
3. Dužinu dýně a uzené vepřové maso nakrájíme na kostičky, očištěnou kapii nakrájíme na menší kousky, bylinky nasekáme na jemno a vše dáme do mísy k rohlíkům
4. Přidáme dýňová semínka, vejce, promícháme a připravenou směsí naplníme kapsu, kterou uzavřeme špejlí
5. Maso osolíme, opepříme, pokmínujeme, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C doměkka, za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou 6. Pak měkké maso vyjmeme, výpek vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, zalijeme trochou vody, necháme provařit a podáváme k masu nakrájenému na plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy