REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívaná pečená krůta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dozlatova upečená krůta naplněná nádivkou z krůtích vnitřností a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 kskrůty
100 gmásla
100 gslaniny
horká voda
hladká mouka
sůl
Na nádivku:
100 gstrouhanky
100 gmásla
60 gslaniny
20 gcibule
3 ksvajec
1 ksvařeného krůtího žaludku
1 kskrůtího srdce
1 kskrůtích jater
3 lžícesmetany
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
sůl

Postup:

1. Důkladně očištěnou, opranou a osušenou krůtu připravíme k pečení; nohy pod stehenními klouby nožem nasekneme a paličkou přerazíme, vidličku provlékneme mezi šlachami, které vytrháme, s poslední šlachou odpadnou běháky
2. Částí slaniny prošpikujeme prsa a stehna
3. Nádivkou naplníme vole pak je zašijeme, krůtu osolíme a dáme na rozpuštěné máslo v pekáči 4. Pečeme za občasného přelévání šťávy z výpeku, sem tam krůtu při pečení obracíme, aby se nám maso peklo stejnoměrně
5. Upečenou krůtu vyjmeme, naporcujeme
6. Šťávu necháme vysmahnout, pak ji zaprášíme hladkou moukou, zarestujeme, zalijeme horkou vodou, nakonec hotovou šťávu procedíme.

Příprava nádivky:
1. Máslo utřeme se třemi žloutky, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a přidáme naškrábaná játra, rozsekaný, dopředu uvařený, žaludek i srdíčko, promícháme a necháme chvíli odpočinout
2. Na třetině dávky slaniny osmahneme pokrájenou cibuli, prochladlé přidáme do směsi, kterou zahustíme strouhankou zvlhčenou smetanou
3. Nakonec vmícháme sníh ze tří bílků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy