REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Na pánvi opečení garnáti nebo krevety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý teplý předkrm nebo lehký hlavní chod.


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
24 ksneloupaných velkých syrových garnátů (krevet)
4 ksvětší stroužky česneku
125 gmásla
6 lžicbrandy
4 lžíceolivového oleje
2 lžícenasekané čerstvé petrželky
mletý černý pepř
sůl
Příloha:
klínky citrónu
chléb ciabatta

Postup:

1. Ostrým nožem oloupáme a pak nakrájíme česnek
2. Omyjeme garnáty (krevety) a osušíme je papírovým ubrouskem
3. Ve velké pánvi rozpuštěné máslo s olejem, přidáme česnek a garnáty (krevety) a opečeme je za stálého míchání na prudkém plameni 3-4 minuty, dokud nezrůžoví
4. V této fázi pokrm zastříkneme brandy a podle chuti osolíme a okořeníme pepřem a ihned servírujeme s klínky citrónu a chlebem ciabatta.

Doporučení:

Recept na ciabattu najdete zde: Ciabatta.

Poznámka:

Ciabatta: Italský chléb známý také jako olivový chléb. Vyrábí se z bílé nebo hnědé mouky spojené olivovým olejem. Je o něco tužší a často se ochucuje bylinkami, které se přidávají bud‘ do těsta nebo se jimi před pečením posypává povrch.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy