REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Myslivecká omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka ke steakům podávaná teplá.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
1 dlbílého vína
3 dlvývaru
30 gmásla
3 lžičkyoleje
1 lžičkanasekané petrželky a pažitky
1 lžičkarajčatového protlaku
1 lžičkahladké mouky
3 ksžampiónů
2 ksmalé cibulky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Z poloviny másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku
2. Zředíme ji vývarem, přidáme rajčatový protlak, mletý pepř, sůl a vaříme 10 minut
3. Na rozehřátém oleji podusíme na tenké plátky nakrájené žampióny, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a dusíme dále
4. Potom olej slijeme, žampiony zalijeme vínem a dusíme, až se polovina tekutiny odpaří
5. K žampiónům přilijeme omáčku a vše dusíme ještě 6 minut
6. Těsně před podáváním vmícháme zbylé máslo, petrželku a pažitku.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy