REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Müsli tolárky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené cukroví ze sušeného ovoce, semínek, vloček, másla, vejce a medu, máčené v bílé čokoládě, zdobené pistáciemi.


Ingredience:
250 govesných vloček
125 gmedu
125 gmásla
120 gpšeničních vloček
125 gslunečnicových semínek
125 gdýňových semínek
80 ghnědého cukru
60 grozinek
60 gsušených švestek
60 g sušených fíků
60 gsušených meruněk
30 gčerstvého zázvoru
1 ksvejce
Na zdobení:
100 gbílé čokolády
30 gnasekaných pistácií

Postup:

1. Ovesné i pšeničné vločky a slunečnicová i dýňová semínka opražíme za stálého míchání na pánvi, když začnou zlátnout přisypeme hnědý cukr a mícháme dokud se nezačne tavit
2. Potom směs přesypeme do mísy a po zchladnutí přimícháme na drobno nakrájené sušené ovoce, na jemno nastrouhaný a oloupaný zázvor, vejce, med, rozpuštěné máslo a hmotu zpracujeme tak, aby se nerozsýpala a necháme 15 minut odpočinout
3. Připravenou hmotu rozprostřeme na pruh potravinářské fólie dlouhé 40 cm, zakryjeme ji dalším pruhem fólie a válečkem vyválíme na plát silný asi 1,5 cm, vykrojíme z něho malé tolárky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, zbylé okraje znovu zpracujeme, vyválíme, vykrájíme tolárky a takto pokračujeme dokud nespotřebujeme všechno těsto
4. Pak vložíme do trouby a pečeme při 170 °C asi 20 minut, po vychladnutí je namočíme z poloviny do rozpuštěné bílé čokolády, posypeme na drobno nasekanými pistáciemi a necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy