REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Musaka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté hovězí s těstovinami a rajčatovým protlakem, zapečené v troubě.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
300 gmletého hovězího masa (vepřového)
250 gmakarónů
50 gmásla
40 ghladké mouky
70 gstrouhaného sýra
1/2 lmléka
2 ksvajec
2 lžíceoleje
2 lžícerajčatového protlaku
mletá sladká paprika
česnek
petrželová nať
sůl

Postup:

1. Mleté maso opečeme na oleji
2. Přidáme mletou papriku, rozetřený česnek se solí, rajčatový protlak, několik lžic vody a podusíme
3. Z části másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře rozmícháme, osolíme a krátce povaříme
4. Nakonec do omáčky vmícháme rozšlehaná vejce
5. Nákypovou formu vymastíme máslem a naplníme vrstvami masa, drobně pokrájených, téměř doměkka uvařených makarónů a jemně nasekanou petrželkou
6. Musaku přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme (190 °C)
7. Podáváme v nákypové formě.

Doporučení:

Příloha: Zeleninový salát.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy